Dureri de spate

Tratamentul durerilor de spate

 • scolioze si cifoze; discopatii, spondiloze, torticolis, cefalee, dureri articulare, dureri toracice, nevralgie intercostala, periartrita scapulo-humerala, hernii de disc, protuzii discale, lombargie cronica, sindromul mana umar, epicondiloza-cotul tenismanului, blocaje costale, hipertonusul diafragmei si musculaturii respiratorii, lombalgia acuta-lumbago.
 • Deformarile coloanei vertebrale: cifoza lombara fixata si stergerea lordozei lombare, lordoza fixata si hiperlordoza, scolioza lombara antalgica, sindroamele musculotonice ale bazinului, sindromul planseului pelvian, sindromul simfizo-sternal, pubalgia, sechele entorse, coxalgia, gonalgia, dureri de glezna.
Terapie pentru slabire

Slabire-Micsorarea masei corporale

Știați că osteopatia vă poate ajuta să slăbiți?

Efectele benefice ale osteopatiei
 • Îmbunătățiți digestia Osteopatia poate fi o soluție excelentă la problemele de digestie, deoarece, în multe cazuri, își au originea în zona lombară a corpului. Această terapie vă poate ajuta prin muncă localizată pentru a vă elibera de digestie lentă, constipație sau flatulență.
 • Îmbunătățiți funcția hepatică: O postură proastă, probleme de col uterin, abaterea în greutate în corpul dumneavoastră, pot adânci bolile hepatice, deoarece aceste probleme pot împiedica procesele naturale de purificare a corpului dumneavoastră.
Migrene- insomnii

Migrene, Insomnii, Anxietate, Agitatie

Osteopații folosesc tehnici manuale practice  pentru ameliorarea tensiunii. Îmbunătățirea intervalului natural de mișcare al unei articulații și relaxarea mușchilor sunt eficiente în ameliorarea durerii și îmbunătățirea fluxului sanguin.

 • Tehnicile de eliberare miofascială
 • Masajul cu eliberare musculară a țesuturilor moi
 • Terapii manipulative
 • Tratamentul cranian
 • Educație posturală și de exerciții fizice
 • Îmbunătățește fluxul sanguin și limfatic către zonele capului și gâtului prin eliminarea blocajelor.
 • Ameliorează tensiunea declanșatoare de migrenă în corp.
 • Ajută la ameliorarea și prevenirea spasmelor musculare
 • Mobilizează articulațiile restricționate și normalizează funcția nervoasă
Oboseala Cronica

Oboseala Cronica si Fizica

Tratamentul osteopatic se concentrează pe încercarea de a normaliza drenajul cranian și limfatic și de a îmbunătăți mecanica coloanei vertebrale. La rândul său, aceasta reduce tensiunea asupra sistemului nervos simpatic. Acest lucru se realizează prin istoricul amănunțit, examinarea și tratamentul osteopatic care încorporează osteopatie craniană, drenaj limfatic și sfaturi posturale.

Stres

Eliminarea Stresului

Osteopatia poate ajuta prin reechilibrarea sistemului nervos simpatic si a sistemului vegetativ parasimpatic, pentru a reduce tensiunea musculară (în special a diafragmei), a încuraja mobilitatea articulațiilor și a îmbunătăți motilitatea sistemului digestiv, care, la rândul său, conduce la o stare sufletească mai bună. Este posibil să nu aveți nevoie de atâtea sesiuni pentru a „reporni” corpul și mintea într-o stare mai calmă, mai mulțumită. Ajutând la îmbunătățirea simptomelor de stres, Osteopatia vă poate ajuta să vă simțiți mai stapan pe sine, mai puternic și să vă creați un sentiment mai bun de bunăstare.

Recuperare

Recuperare dupa imobilizare prelungita

Recuperarea dupa o perioada de imobilizare poate fi un proces îndelungat, care durează adesea luni de reabilitare. Din fericire, există modalități de a accelera timpul de recuperare și, cel mai important, de a asigura vindecarea corectă. Organismul are capacitatea sa proprie de vindecare, cu conditia ca patologia sa fie reversibila. Rolul osteopatului este sa „dea startul” acestui proces de vindecare, prin eliberarea tesuturilor leziunii osteopatice.

Derulează în sus